Portugal 2024
Portugal 2024

Portugal 2024

Portugal 2024. Het nieuwe jaar alweer begonnen, het afgelopen jaar was een heel goed jaar voor mij.

Het jaar begon goed, Markus mijn nieuwe hond uit een opvangkennel doet het heel goed, we hadden al meteen een klik en dat is nog steeds het geval.
In januari heb ik een Nederlandse vrouw hier vlakbij leren kennen en we hebben een fijne relatie gekregen.
Onze honden kunnen ook goed met elkaar en ons beide opschieten.

Met het oog op de toekomst, vooral het ouder en minder mobiel worden heb ik besloten mijn huisje te verkopen en iets te zoeken dichter bij voorzieningen en mijn vriendin.
Ik had een vraagprijs in mijn hoofd, maar toch maar 2 makelaars laten komen voor een prijsbetaling. Ik merkte dat de markt wat scherper was geworden en besloot hoog in te zetten met de vraagprijs en het weer zelf proberen te verkopen zonder makelaar.
Alles liep boven verwachting en ik had binnen 2 maanden meerdere geïnteresseerden en zelfs 2 kopers die beide de vraagprijs wilden betalen. Ik heb gekozen voor de mogelijkheid dat ik na de verkoop nog een maand of wat mocht blijven wonen als overbrugging om een ander huis te kopen en te verhuizen.
3 Augustus op mijn verjaardag is het verkoopcontract getekend.
Ondertussen had ik al een huisje op het oog, maar dat was niet geheel legaal dus daar vanaf gezien.
Vlakbij stond een ander huis wat ik beter vond en veel meer grond bij zat maar de prijs vond ik wat te hoog. Met wat onderhandelen kwam er een prijs uit die ik acceptabel vond en meer dan genoeg budget over had om het naar mijn wens zelf te verbouwen.
Het koopcontract heb ik 11 augustus getekend.

Hoewel ik nu buiten de bewoonde wereld woon en tegen bosranden aan, is het maar 2,5 kilometer van supermarkten, dokterspost en andere voorzieningen.
Dit is het “grootste” huis wat ik hier in Portugal gekocht heb, veel schuurruimtes, ruime lichte woonkamer, 2 slaapkamers. Ook een ruime keuken en badkamer ruimte, inderdaad ruimtes want er zit geen keuken en badkamer in, zelfs geen toilet en ook geen afvoer.
Ook was de houten vloer in de kamer verzakt en deels verrot en moest daardoor op de balken na vervangen worden.
Ondertussen is het basic meer dan bewoonbaar, buiten een toilet en afvoer gemaakt, de kamers zijn helemaal opnieuw geverfd door mijn vriendin en klaar, een rookafvoer gemaakt en een houtkachel geplaatst.
Mijn kachelhout heb ik ook mee verhuisd en met het oude hout wat hier lag en sloophout kan ik nog jaren vooruit.
Eind van dit jaar wil ik een combi airoc/verwarming laten plaatsen. Deze dingen zijn zuinig en comfortabel en maken het voor de toekomst nog gemakkelijker en aangenamer.

Komende tijd  verder met elektra aanleggen, waterleidingen verleggen en natuurlijk het terrein nog meer aanplanten.
Alles is gelijkvloers, ik kom gelijkvloers de voordeur binnen en ook het grote terras sluit gelijkvloers aan.
Maar aangezien het terrein een beetje afloopt ligt de tuin ongeveer 2,5 meter lager, maar is verder vrijwel vlak.

Nieuwe tuinkas gezet en een 600 m2 grote groente/fruit tuin aangelegd en afgezet met gaas. Een deel van het terrein wordt siertuin en dan nog een heel groot deel waar veel olijfbomen en fruitbomen staan. Totaal heb ik ruim 3000 m2 grond.
Hoewel ik weer wat werk op mijn nek gehaald heb, ik doe vrijwel alles zelf  is het een erg leuk huis, terrein en omgeving en het is vooral toekomstbestendig voor mij.

Wat gezondheid betreft gaat het goed, ik ben ontslagen uit het ziekenhuis, mijn 10 jarige nacontrole zit er op, wel ieder jaar een bloedonderzoek en scan, ieder 3 jaar een darmonderzoek laten doen door de huisartsen post. Maar verder geen bezoekjes meer aan het ziekenhuis.
Ik voel mij goed en behalve wat rest mankementjes voel ik mij prima.

Iedereen een mooi, een gelukkig en gezonde toekomst toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!