Albert van den Berg
Albert

Albert

Ik ben Albert van den Berg, geboren 1957 in Oss (NB)
Hoewel ik gewoon Albert heet wordt ik in Portugal altijd Albertus genoemd. In het ziekenhuis en instanties vaak voluit met mijn doopnamen, heel lastig uit te spreken voor ze ?
Te vroeg van school gegaan, wel mijn technische opleiding afgemaakt en diploma gehaald. Slagers Vak Opleiding gevolgd bij Unox en daar 5 jaar gewerkt. Daarna nog ruim 1 jaar winkel slager geweest en 1 jaar bij Hendrix in Druten gewerkt.

Het slagersvak vaarwel gezegd en bij Philips Oss begonnen. Eerst als operator, daarna magazijn/inkomende goederen en nog een poosje inkoper/planner geweest.
Met de dreigende reorganisatie in het vooruitzicht vertrokken naar EMI. Begonnen als Shiftleader in het magazijn. Door mijn ervaring met computers, documentatie, procedures,ISO normeringen en kennis van wetgeving ben ik Waste & Recycling Coördinator geworden, later ook de leiding van de afdeling gekregen.
Bij de afdeling Plant Engineering ook de coördinatie van inspecties en milieurapportages op mij genomen.
Toen EMI overgenomen werd door MediaMotion voelde ik mij daar niet meer thuis en kon niet meer achter mijn werk staan en besloten er mee te stoppen. het plan was 1 jaar te reizen en dan weer een baan te zoeken.

Echter toen we vrienden opzochten in Portugal verliefd geworden op dit land, de mensen en de vrijheid. We hebben toen besloten hier te gaan wonen. We hadden altijd al het plan te emigreren als ik met 55 zou stoppen, het is 5 jaar eerder geworden.
In de tussentijd tot de emigratie een maand of 4 bij de Praxis in Wijchen gewerkt, heerlijke tijd met hele fijne mensen.

Ik heb het hier in Portugal goed naar mijn zin, voel mij hier gelukkig en de omgeving en rust zijn goed voor mijn gezondheid. Sinds ik hier woon heb ik geen problemen meer met mijn lage suiker, hooikoorts en trombose.

Mijn zoons mis ik natuurlijk, maar ik troost mij met de gedachte dat het volwassen en slimme jongens zijn die hun weg in het leven gevonden hebben, ze gingen toch al hun eigen gang en hadden hun leven en bezigheden. Paar jaar later was misschien ook mogelijk geweest, maar soms lopen dingen zo in het leven.
Ons eerste kindje Bianca is helaas 6 dagen na de geboorte overleden.

Altijd redelijk sportief geweest en heb een hele goede conditie. Sporten doe ik niet meer, maar ben wel erg actief bezig geweest op het terrein waar ik bijna 10 jaar gewoond heb.
Ik probeer vaak te wandelen, ik fotografeer veel en kan dan tijdens het wandelen rustig doen wat ik zelf wil.
Vele jaren met Pentax gefotografeerd maar ben over gestapt naar Olympus, vooral door het gewicht.
Meeste doe ik macro en natuurfotografie, portretten maak ik eigenlijk nooit.

In 2013 is bij mij bij het bevolkingsonderzoek darmkanker geconstateerd, gelukkig op tijd maar wel een periode met zware behandelingen achter de rug.
Ik ben behandeld bij het IPO in Coimbra.
5 Weken continu chemo, tegelijkertijd 28 bestralingen en paar weken later een operatie waarbij de tumor en een stuk dikke darm van 15 cm weggenomen is. Gelukkig een hele goede chirurg die het na een paar pogingen mijn darm toch aan elkaar heeft kunnen krijgen. Hierdoor ik geen stoma heb gekregen.
Kort na de operatie nog 6 chemo kuren gehad als onderhoud.
Hoewel ik de behandelingen relatief goed doorstaan heb, blijven er restklachten zoals o.a. plotselinge vermoeidheid en pijn in mijn voetzolen.

Groetjes Albert

error: Content is protected !!