Facebook aan het uitkleden
Facebook aan het uitkleden

Facebook aan het uitkleden

Ik ben Facebook aan het uitkleden. Ik heb er niet veel zin meer in en krijg teveel informatie waar ik niets mee doe of niet eens wil zien.
Komende tijd ga ik vrijwel alle vrienden verwijderen 🙂 maar niet bevreesd. Ik heb Facebook zo ingesteld dat iedereen mij kan “Volgen”, dus wat ik plaats is nog steeds leesbaar. Maar het meeste wat ik plaats zal via deze/mijn website zijn.
Mensen die ik leuk en interessant vind ook gaan “Volgen” zodat ik jullie informatie dus wel zie.
Als je niet weet wat “Vrienden” en “Volgers” zijn moet je even Googelen of in Facebook help kijken. Misschien is het iets voor jou, maar dat moet iedereen voor zichzelf bepalen.
Ik heb een Facebook groep opgezet en beheer deze, “Informatie over groente en fruit verbouwen voor en / of door Nederlandstaligen in Centraal Portugal” Die hou ik nog aan, verder eigenlijk niets meer. Hoop dat het zo op Facebook wat rustiger en vooral interessanten wordt voor mij.

Mijn site ga ik wat vaker bijwerken. Maar mijn informatie wil ik best delen met jullie maar niet zomaar met de grote data delers.
Ook ingesteld waardoor je niet zomaar iets kunt kopieëren van mijn site en ik heb een beveiliging aangebracht waardoor zogenaamde “crawlers” van ChatGPT-User bot mijn foto’s en schrijfsels niet (gemakkelijk) kunnen gebruiken voor hun doeleinden.

Komende week schrijf ik weer een stukje over waar ik hier in Portugal mee bezig ben.
Vooral over mijn tuin, het huis, de omgeving en administratieve beslommeringen in Portugal maar ook vanuit Nederland.
We hebben een nieuwe locatie gevonden om te wandelen en te fotograferen, schitterend uitzicht ook. Zal er komende tijd foto’s gaan maken.

Hopelijk blijven jullie mij volgen, en anders maar niet. We komen elkaar misschien ook wel in het echte leven tegen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!