Bezoek aan Nederland.
Bezoek aan Nederland.

Bezoek aan Nederland.

Bezoek aan Nederland.

Alweer juni, we hebben een bezoek aan Nederland gebracht. Niet iedereen kunnen zien wie we wilden en er liep helaas wat belangrijks mis, hopelijk lost dat op en volgende keer beter.
Goed weer gehad en geen last gehad van het soms onstuimige weer van de afgelopen weken.
We zijn veilig en zonder problemen en zelfs zonder een ongetogen woord thuis gekomen.
Ik vond het onrustig in Nederland, ik kan steeds minder tegen drukke prikkels. In de supermarkten mensen die met zelf scanners lopen te piepen en dan ook nog mobiele telefoons is voor mij iets om gestoord van te worden. Misschien wat overdreven maar ik vind het erg onprettig.
Vermoeiend en soms ook stressvol met gevolg afwijkende trombose bloedwaarde, te lage stolling weer thuis gekomen. Die waarde is op zich veilig want daardoor is de kans op trombose kleiner maar het gevolg was dat ik 2 geknapte adertjes in mijn ogen had, kan geen kwaad, maar ik had 2 rode bloedogen, waar ik overigens goed mee kon zien. 
Voor de reis zijn mijn kankerwaardes, PSA, cholesterol en nog een stel dingen gecontroleerd en dat was allemaal goed, heel goed zelfs.
2 Dagen na thuiskomst had ik een geplande afspraak met de dokter en die was verder ook zeer tevreden, maar wel mijn medicatie voor trombose tijdelijk verlagen.
Het lijkt misschien wat negatief maar ik hoop dit jaar nog een bezoek aan Nederland te brengen, met het vliegtuig en wat korter natuurlijk.

De hondjes.

Markus en Nellie hebben samen in de kennel gezeten, daar zijn ze al vaker geweest en hebben het daar goed gedaan.
Nu zijn ze weer lekker bij ons.

Mijn tuin doet het heel goed.

3 Weken weg is toch lastig in deze tijd van het jaar. Behoorlijk wat groente om te planten en ook om te oogsten. Natuurlijk moest er ook water gegeven worden, hiervoor heb ik vriend Peter bereid gevonden en daar ben ik heel blij mee, een pak van mijn hart.
Onkruid wieden hoefde hij niet van mij, een groentetuin van 800 m2 is bijna een dagtaak en hij heeft ook nog een leuke vintage winkel en verbouwing van zijn eigen huis.
Het onkruid groeide welig, normaal als je weet dat mijn tuin in oktober nog een weiland was.
De afgelopen week dus veel schoffelen en wieden, dat vind ik leuk werk om te doen. Helaas of gelukkig is het hier nu warm, 30 graden of meer in de middag is te heet om in uren in de zon te zijn. Dus ‘s morgens schoffelen en ś avonds het gras maaien in het parkgedeelte, dat is ongeveer 1200 m2 dus doe ik in 3 etappes.
De groente doen het heel goed, mooie oogsten al gehad en er komt nog veel meer aan de komende tijd. Komende week als het minder heet wordt nog wat plantjes zetten en zaaien.
Ook meer dan voldoende aardappels, dus ik mag niet klagen.
Op onderstaande foto de knoflookoogst van dit jaar. Veel en vooral vroeg kunnen oogsten.
Komende tijd eens kijken of ik het kippenhok kan herstellen en een buiten ren maken zodat ik een paar kippetjes kan aanschaffen. Gezellig en een vers eitje is natuurlijk altijd welkom.

Het huis en administratieve zaken.
Het huis heb ik niet veel meer aangedaan de laatste tijd, wat gipsplaten gezet in de badkamer en alle waterleidingen voor de badkamer en keuken liggen er in, meer eigenlijk niet. Wel weer nieuwe ideeën opgedaan.
Ik verdeel het werk in de tuin en het huis binnen afhankelijk van het weer, het komt de komende weken toch niet af en ik moet nu even een beetje meer op mijn finaciën letten.
Ook bezig geweest met AOW aanvragen en belasting vrijstelling in Nederland, heel gedoe met veel papierwerk en dat moest een half jaar van te voren in verband met mijn buitenlands adres. Maar alles is gelukt en de bevestigingen binnen. Vanaf augustus ga ik AOW ontvangen en krijg dat bruto-netto uitbetaald
Ondertussen hier weer aangifte gedaan van inkomsten bij de Portugese finanças.
 
Knoflook oogst 2024
Veel knoflook dit jaar en ook nog eens vroeg geoogst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!