Covid 2022 toch de klos
Covid 2022 toch de klos

Covid 2022 toch de klos

Covid, ik heb er lang aan kunnen ontsnappen maar ben dan toch de klos.

In 2020 Naar Nederland geweest omdat mijn moeder ziek was en overleed. De eerste lullige opmerking van een zusje was “Ik geef geen hand want jij komt uit een gevaarlijk land”. Ik begreep het toen niet en dacht dat het gewoon onwetendheid of angst was. Later begon ik dingen te begrijpen en die hebben uiteindelijk na het overlijden een paar maanden later tot een breuk geleid.
Maar al met al en met de beperkte veiligheidsmiddelen die toen in Nederland voorgeschreven waren toch veel geluk gehad dat ik toen geen Covid opgelopen heb.

Ik heb lang getwijfeld over vaccinatie, ik had die tijd ook omdat ik nog niet aan de beurt was hier in Portugal.  Maar in mei 2021 mijn eerste en in juli mijn 2e AZ gekregen, de booster van Pfizer heb ik in januari 2022 gekregen.

Over het algemeen ben ik vrij voorzichtig, in groepen en/of ergens binnen draag ik altijd mijn masker. Met vreemden ga ik niet in een lift en houd afstand van mensen, overigens is het aantal contacten dat ik heb beperkt.
Maar 31 mei was het dan toch raak. Hele dag lekker bezig geweest met klussen en nergens last van, ’s avonds ineens rillingen en koorts. Ik had een week eerdere paar testen gekregen en 1 juni, omdat ik mij belabberd voelde. Testje uitgevoerd, meteen prijs en een duidelijke positieve uitslag op Covid.
Contact opgenomen met gezondheidscentrum en instructies gekregen hoe te handelen. Bellen naar (gratis) 808242424, klein half uurtje in de wachtstand voor een vriendelijke Engels sprekende operator en een stel vragen beantwoorden voor de statistieken. Hierna ontving ik een gratis voucher met code en een lijst met Covid testlocaties.
Telefonisch een afspraak gemaakt en kon de volgende ochtend al komen. Testje gedaan en ’s middags de uitslag, positief zoals verwacht, maar officieel nu dus voor de statistieken.
Nu dus in quarantaine, 7 dagen minimaal vanaf mijn eigen testmoment, de laatste 3 dagen moeten zonder symptomen zijn.

Hoe voel ik mij ? Rot dus, niet zozeer door de klachten, 2 dagen spierpijn en wat koorts en ruwe keel is prima te doen en daar teken ik voor.
Nee, ik heb de avond voordat ik klachten had contact gehad met 2 mensen die mij zeer lief zijn. 1 Heeft nu ook klachten, de andere nog niet.

En nu ? Een beetje snotterneus na geen klachten, Wel ben ik erg moe, de was ophangen is een hele klus en voel ik overal. Maar Ik hou het goed in de gaten, ik blijf liever langer in quarantaine dan dat ik mensen wil besmetten.
Ik heb gelukkig eten genoeg in huis, ik heb door mijn tuin genoeg. De buren brengen brood van de rondrijdende bakker. En door mijn vriendin verrast met een tasje lekkere en bruikbare dingen, uiteraard met deze mensen op ruime afstand. 
Hopelijk snel voorbij en dan weer mijn dingen doen. Ben het stilzitten wel beu, maar let ook wel op mijn gezondheid. Hoelang en of ik immuun ben weet ik niet, dus maar voorzichtig blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!